Pozitivní nálada se dnes pražské burze vyhnula

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Konec posledního květnového týdne zastihl akciové trhy v dobré náladě, když během čtvrtku i pátku posilovaly všechny hlavní světové akciové indexy. Z pohledu sektorů se v červených číslech držely pouze utility a ropný sektor. Z pozitivního tržního sentimentu dokázaly nejvíce vytěžit především technologie a spotřebitelský sektor. Pražské burze se dnešní optimistická nálada vyhnula oklikou a kvůli korekcím dominantních titulů zakončila týden nepatrně slabší o 0,02 % na hodnotě 1310,33 b. Skokanem dne se za mizerného objemu staly akcie pojišťovny VIG (564 Kč, +1,62 %), následovány akciemi Komerční banky (730 Kč, 1,11 %). Prodejní tlak na akciích Moneta Money Bank (78 Kč, -1,02 %) nepolevuje, když ceny akcií Monety atakují březnová minima a obchodují se hluboko pod hranicí 82 Kč, za niž má proběhnout první kolo úpisu nových akcií. Zobchodovaný objem se pohyboval poblíž dlouhodobých denních průměrů.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.