Footshop: Akcie online prodejce bot se poprvé obchodovaly na pražské burze

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Včera (1. 8.) se na pražské burze poprvé obchodovaly akcie společnosti Footshop, a to po proběhlé fúzi se speciální investiční společností Wood SPAC One. Její akcionáři v květnu schválili fúzi s Footshopem. V rámci fúze získali původní akcionáři Wood SPAC One zhruba 45% podíl ve Footshopu, za nějž do firmy vložili zhruba 445 mil. Kč. Footshop je online prodejcem bot, který byl založen v Praze v r. 2012 slovenských podnikatelem Peterem Hajdučkem. Firma loni dosáhla tržeb přes 1 mld. Kč a zisku EBITDA cca 20 mil. korun. Přes 70 % tržeb generuje mimo Česko. Akcie Footshopu se obchodují v kontinuálním obchodování na hlavním trhu burzy.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.