Po Fedu přišla prodejní seance

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Čtvrtek byl na evropských akciových trzích ve znamení červené barvy, když trhy vstřebaly informace ze včerejší tiskové konference Fedu a otevřely o více než procento v mínusu. V průběhu dne trhy většinu ztrát odmazaly, ale ani tak se nedokázaly vymanit ze ztrátového teritoria. Obchodování na pražském parketu probíhalo taktéž v červených číslech a index PX na rozdíl od svých západoevropských protějšků po celé obchodování dále oslaboval, aby nakonec zavřel o 1,1 % slabší na hodnotě 883,63 bodů. Žádné ze společností obchodovaných na pražské burze se nepodařilo zakončit obchodování v zelených číslech a pouze čtyřem emisím se podařilo udržet středeční zavírací cenu. Jedinou likvidnější z těchto emisí byly akcie společnosti Philip Morris ČR (13 740 Kč, 0,0 % d/d). Největší ztráty si během čtvrtka připsaly akcie Avast PLC (153 Kč, -1,9 %) a VIG AG (552 Kč, -1,8 %). Zobchodovaný objem lehce zaostal za dlouhodobým denním průměrem.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.