Pražská burza následovala negativní náladu v Evropě

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Většina hlavních evropských akciových trhů se po celé čtvrteční obchodování nacházela v lehce červených číslech, když na tržním sentimentu stále ještě zůstala negativní pachuť ze dvou nedávných vystoupení Jeroma Powella. Šéf Fedu svou jestřábí rétorikou nejspíše definitivně pohřbil naděje těch, kteří sázeli na postupné uvolňování měnové politiky ve druhé půli roku 2023. Ze sektorového pohledu dnes zhoršenou náladu odnášely převážně real estate společnosti, na čele pelotonu se trochu překvapivě ocitl technologický sektor. Pražská burza se tržním náladám nevzepřela a odepsala 0,88 % na 1 396,61 b. Akcie Philip Morris (17 400 Kč, +0,12 %) byly jediným titulem hlavního trhu, které dokázaly zavřít v zelených číslech. Výraznější korekcí si naopak prošly akcie Erste Group Bank (843,6 Kč, -1,84 %). Zobchodovaný objem zaostal za dlouhodobým denním průměrem.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.