Komentář k pátečnímu obchodování

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Páteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo po většinu dne v lehkých ztrátách, aby se po otevření zámořských burz dokázaly evropské akciové indexy vrátiti do plusových hodnot. Ze sektorového pohledu se dařilo především výrobcům spotřebního zboží a utilitám


Páteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo po většinu dne v lehkých ztrátách, aby se po otevření zámořských burz dokázaly evropské akciové indexy vrátiti do plusových hodnot. Ze sektorového pohledu se dařilo především výrobcům spotřebního zboží a utilitám. Ztráty si naopak připisovaly průmyslové a komoditní tituly. Pražská burza prožila nejhorší obchodní den tohoto týdne, když index PX oslabil o 1,16 % na 1321,7 bodů. Na dnešním výkonu českého akciového trhu se podepsalo především rozhodnutí ČNB o ukončení úročení povinných minimálních rezerv. To se výrazně projevilo na obchodování se všemi bankovními domy na pražském parketu, přičemž nejhůře si vedla Moneta Money Bank (82,6 Kč, -2,48 %) a Komerční banka (679,5 Kč, -2,3 %). S nepatrným ziskem se podařilo uzavřít akciím VIG (612 Kč, +0,33 %) a ČEZ (925 Kč, +0,22 %). První kompletní týden kontinuálního obchodování na trhu Start napověděl, že přechod z aukčního obchodování opravdu přinese výrazně zlepšenou likviditu a objemy.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.