Pale Fire loni zvýšil tržby, splnil kovenant na dluhopisy

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Společnost Pale Fire Capital, která má na pražské burze emitovaný dluhopis 5,75/2026, oznámila za loňský rok růst konsolidovaných tržeb o 29,6 % na 1,246 mld. Kč.


Společnost Pale Fire Capital, která má na pražské burze emitovaný dluhopis 5,75/2026, oznámila za loňský rok růst konsolidovaných tržeb o 29,6 % na 1,246 mld. Kč. Aktiva společnosti se více než zdvojnásobila, když Pale Fire investovala do pěti nových firem v ČR i v zahraničí. Společnost také navýšila podíl v Aukru, kde jmenovala nového gen. ředitele. Růst nákladů za služby a také personálních nákladů byl však vyšší, mimo jiné kvůli významnému náboru nových zaměstnanců. Společnosti proto klesl provozní zisk na 125,9 mil. z loňských 162,0 mil. Kč. Kvůli růstu finančních nákladů společnost reportovala nepatrnou čistou ztrátu -0,7 mil. Kč po loňském zisku 156,9 mil. Kč. Letos v srpnu Pale Fire oznámila, že úspěšně dokončila exit z agregátoru nábytku Favi, který byl jednou z jejích hlavních investic. Ve vztahu k dluhopisům 5,75/2026 Pale Fire uvedla, že měřítko zadlužení LTV loni činilo 35,6 %, čímž byl splněn kovenant dluhopisů ve výši 40 %.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.