Převážení indexů MSCI přinese zvýšené objemy a volatilitu

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce




Poslední celý květnový týden bude poměrně skromný na významné události. Investoři se zaměří na pravidelná makrodata a na techniku převážení indexů MSCI.


Pravidelná makrodata by měla dále poukazovat na postupné oživování po uvolňování koronavirových restrikcí. Čtvrteční převážení indexů MSCI s sebou vždy přináší zvýšené objemy a volatilitu. „Celkově jsme na tento týden neutrální vzhledem k absenci významnějších tržních faktorů,“ říká Milan Vaníček, ředitel odboru analýz finančního trhu.

Ve čtvrtek zveřejní hospodářské výsledky za první čtvrtletí Česká zbrojovka Group (CZG). Tržby i zisk EBITDA by měly pokračovat v růstu díky vysoké poptávce po ručních zbraních především v USA. „Růst tržeb odhadujeme zhruba na úrovni celoročního výhledu o 7 procent. Management by také měl potvrdit dokončení akvizice Colt Holdings do konce druhého kvartálu,“ uvádí Milan Vaníček.

V pondělí se budou akcie VIG obchodovat naposledy s nárokem na hrubou dividendu ve výši 0,75 EUR (3,1% hrubý dividendový výnos).

Makroekonomický výhled

Z makroekonomických zpráv se analytici zaměří v USA na čtvrteční objednávky zboží dlouhodobé spotřeby za duben (oček. beze změny 0,8 % m/m), druhý odhad HDP za první kvartál (oček. beze změny 6,4 % q/q) a páteční sentiment univerzity v Michiganu za květen (oček. 83 po 82,8 bodů m/m). V Německu se soustředí na úterní indexy IFO, kde se očekává zlepšení na všech úrovních.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.