Pilulka: Ředitel Martin Kasa koupil menší počet akcií

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Generální ředitel společnosti Pilulka Lékárny Martin Kasa podle hlášení regulátorovi koupil včera 100 akcií společnosti za cenu 210 Kč/ks. Objem transakce je tak pouze 21 tis. Kč. Kasa následně uvedl na síti X, že jde o reakci na pokles ceny akcie a že jde o „první krůček přikupování“. Akcie Pilulky ztratily za poslední dva týdny 44 %, když klesly z necelých 400 Kč na včerejší zavírací cenu 218 Kč. Doplňujeme, že Martin Kasa ještě v červenci prodal 1350 akcií za cenu 475 Kč/ks. Obvykle je nákup akcií členy managementu pozitivní zprávou, nicméně nakoupený objem je podle nás velmi nízký relativně k zobchodovaným objemům (tři dny v kuse přes 10 tis. kusů denně). Zprávu proto hodnotíme neutrálně.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.