Čeští beachvolejbalisté tentokrát bez medaile

3-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce



Čeští beachvolejbalisté tentokrát bez medaile
#Radosti#Úspěch

Pátý ročník turnaje J&T Banka Ostrava Beach Pro vyvrcholil v neděli 4. června zápasy o medaile. Češi Ondřej Perušič a David Schweiner v bitvě o bronz prohráli ve dvou setech s americkým párem Milesem Partainem a Andrew Beneshem. Zlato v soutěži mužů už potřetí slaví Norové. V ženské části soutěže prvenství vybojovaly Brazilky Ana Patrícia Silva a Eduarda „Duda“ Santos Lisboa. J&T Banka byla opět generálním partnerem soutěže.


Pátý ročník turnaje J&T Banka Ostrava Beach Pro v plážovém volejbalu odstartoval ve středu 31. května. První soutěžní den v atraktivním prostředí Dolní oblasti Vítkovice tradičně patřil kvalifikačním zápasům. O postup do hlavní soutěže bojovaly i tři české páry, Helena Havelková s Markétou Nausch Slukovou, sestry Anna a Kateřina Pavelkovy a Jakub Šépka s Tomášem Semerádem. Všechny tři páry statečně bojovaly, ale na postup to nestačilo.

Druhý hrací den turnaje J&T Banka Ostrava Beach Pro se rozehrály zápasy čtyřčlenných skupin, ze kterých vítězné týmy postoupily přímo do sobotního čtvrtfinále. O zbývající místa se poté porvaly druhé a třetí nejúspěšnější páry z každé skupiny. Na centrkurtu se představily i všechny tři české týmy – Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou, David Schweiner a Ondřej Perušič a Kryštof Jan Oliva s Tadeášem Trousilem. Oba loňští finalisté nakonec ukořistili výhru, a tedy i postup.

V sobotu byly české hráčky Hermannová se Štochlovou blízko senzaci, nakonec však pro ně osmifinálový zápas byl tím posledním na turnaji. Proti Ondřeji Perušičovi a Davidu Schweinerovi ten den stáli Francouzi Arnaud Gauthier-Rat a Youssef Krou, které se povedlo porazit. „Zápas byl extrémně náročný, ať už po mentální, tak i po fyzické stránce. Věděli jsme, že Francouzi hrají dobře a jsou nepříjemný tým. Byť nejsou tak fyzičtí, jsou šikovní a od začátku měli poměrně dobrý taktický plán. My jsme ale samozřejmě měli mnohem lepší taktický plán a díky tomu jsme vyhráli. V druhém setu došly jejich polaři trochu síly, zatímco tomu našemu rozhodně nedošly, ten je nabitý i na zítřek,“ smál se David Schweiner směrem ke svému parťákovi.

Když čeští borci nastupovali v semifinále proti Norům Molovi se Sørumem, nenašli byste na tribunách centr kurtu v Mastercard Areně jediné volné místo. Infarktová bitva, elektrizující atmosféra, strhující výměny. To vše nabídl česko-norský duel. I když domácí publikum svým favoritům mohutně fandilo, nakonec do finále postoupili lepší Norové. Perušič se Schweinerem tak v neděli bojovali o bronzovou medaili. Nakonec však v bitvě o bronz prohráli ve dvou setech s americkým párem Milesem Partainem a Andrew Beneshem, který se na stupně vítězů prodral z kvalifikace.

„Pocity jsou hodně smíšené. Jsem rád, že prohry přišly až dnes, a ne už třeba ve skupině. Se čtvrtým místem jsme spokojeni, před turnajem bychom ho brali všema deseti, vezeme si spoustu bodů do olympijské kvalifikace. Ale to, že jsme publiku, našim trenérům, kamarádům, rodinám i sobě nenadělili medaili, nás samozřejmě mrzí,“ řekl zklamaně David Schweiner. Jeho slova doplnil Ondřej Perušič: „Věřil jsem, že pokud navážeme na výkony z předchozích dnů, měli bychom mít velkou šanci medaili vyhrát. To se nám bohužel nepovedlo. Naopak Američané oproti zápasu ve skupině předvedli výrazně lepší výkon, byli na nás dobře připraveni a zasloužili si jednoznačně vyhrát.“

J&T Banka partnerem turnaje už od roku 2019

„Naší dlouhodobou ambicí je podporovat takové projekty, které nás, tedy Česko, dokážou zviditelnit v mezinárodním měřítku. Ať už jde o podporu českých aktivit v zahraničí, nebo o založení nové tradice, která přiláká zahraniční pozornost. A přesně toto beachvolejbalový turnaj v Ostravě splňoval. Vidina toho, že se ti nejlepší setkají ne na skvělé pláži někde u moře, ale na pláži pod pecemi v bývalém průmyslovém areálu, byla hodně smělá, a to nás oslovilo. Díky neutuchajícímu zájmu fanoušků a skvělé práci organizátorů se nám pak tuto vidinu daří naplňovat a za to díky“, říká Alena Tkáčová, obchodní ředitelka J&T Banky.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.