Vítr v plachtách

2-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
Jiří Ochetz



Vítr v plachtách
#Trendy#Růst

Vedle sídla J&T Banky vznikl přes prázdniny venkovní relax park s malou naučnou stezkou. Jde o alternativní využití našeho volně přístupného pozemku do doby, než v proluce vystavíme novou multifunkční budovu, která doplní uliční čáru na Sokolovské.



Skrze dobové fotografie na stěnách modulových altánů park přibližuje bohatou industriální minulost Rustonky a jejího okolí včetně někdejších přístavů a loděnic, jejichž plavidla brázdila evropské toky. Věděli jste, že zboží se z Karlína dopravovalo po řece až do Hamburku?  Nebo že Negrelliho viadukt byl v době svého vzniku nejdelším mostem v Evropě?


Historické zastavení u jednoho z altánů se týká i druhé světové války. V roce 1942 odplouvaly z Rohanského ostrova zvony sundané z českých a moravských zvonic, aby pak v německých továrnách byly přetaveny na zbraně. Celkem to bylo neuvěřitelných 9 801 zvonů. V upomínku toho vznikla Iniciativa Zvon #9801.


Díky veřejné sbírce, k jejímž největším donátorům patří Nadace PPF a J&T REAL ESTATE, se podařilo realizovat odlití pamětního zvonu těžkého právě 9 801 kilogramů. Ten má viset na masivní venkovní konstrukci v budoucím parku na Rohanském ostrově. V úvahách Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy nese park pracovní název Maniny a vznikne díky novému meandru Vltavy zhruba na úrovni budovy banky.


Ke zvelebení pozemku v sousedství našich kanceláří a hlavně k odreagování slouží také dva volně přístupné stoly na stolní tenis, které pro nás na míru vyrobila česká firma Egoé, z jejíž dílny pochází i ostatní nábytek. Přinášet uživatelům našich projektů i okolnímu prostředí něco navíc je v naší developerské DNA, i když to někdy není lehké (a levné). 


Vítr z plachet jsme si nenechali vzít ani po první noci, kdy vandalové poničili dva altány, ani když zasetá tráva už prostě letos asi nevyroste. Jedeme dál, a když jsme pak jedno odpoledne viděli s Dušanem Palcrem partu dětí, jak u nás válejí „pinčes“, měli jsme skutečnou radost. Přijďte si taky zahrát.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.