Pražská burza vzdorovala sentimentu, ČEZ se silným závěrem

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Středeční obchodování před večerním rozhodnutím o sazbách Fedu a zítřejším zasedání ECB probíhalo v poměrně nervózní náladě, když většina hlavních evropských akciových indexů oslabovala o cca 1 %. Negativní sentiment nepřekvapivě nesvědčil především technologiím, nedařilo se ani spotřebitelskému nebo zdravotnickému sektoru. Zisky si během dne dokázaly udržet pouze nemovitostní společnosti. Pražská burza se dokázala vzepřít sentimentu a rostla o 0,42 % na hodnotu 1.340,91 b. Tahouny růstu představovaly zejména akcie společnosti ČEZ (936 Kč, +2,35 %) a Moneta Money Bank (84,9 Kč, +1,8 %). Nejslabším titulem dne se staly akcie Erste Group Bank (820 Kč, -1,09 %), které snáze podléhají výkyvům nálad západoevropských trhů. Společnost mmcité dnes úspěšně zakončila veřejnou nabídku svých akcií, když její emise byla na ceně 160 Kč přeupsána o 128 %. První obchodní den připadne na 1. srpna. Zobchodovaný objem na burze odpovídá necelé polovině dlouhodobého denního průměru.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.