Primoco: Gen. ředitel potvrdil růst hospodaření, EBITDA marže okolo 40 %

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Gen. ředitel Primoco UAV Ladislav Semetkovský uvedl při prezentaci na Start Day pražské burzy, že zájem o výrobky společnosti navzdory nákaze Covid-19 stoupá. Společnost letos podle něj výrazně zlepší hospodaření. Primoco podle Semetkovského letos uzavřelo kontrakty na 8 bezpilotních letounů a další tržby má z prodeje náhradních dílů. EBITDA marže podle něj činí cca 40 %. Semetkovský dále uvedl, že očekává certifikaci bezpilotního letounu Primoca dle standardů NATO zhruba ve 2. čtvrtletí 2021. Mělo by jít o třetí bezpilotní letoun s takovou certifikací.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.