Rohlik.cz: Dluhopisy se ode dneška obchodují na pražské burze

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Dluhopisy 5,5/2026 společnosti Rohlik.cz Finance se budou ode dneška obchodovat na pražské burze.


Dluhopisy 5,5/2026 společnosti Rohlik.cz Finance se budou ode dneška obchodovat na pražské burze. Emise byla vydána 1. 2. 2021, je splatná po 5 letech (1. 2. 2026), nese kupón ve výši 5,5 % splatný pololetně a její objem činí 1,7 mld. Kč. Nominál jednoho dluhopisu je 10 tis. Kč.  Účelem vydání dluhopisů bylo refinancování nyní předčasně splácené emise 2023 a získání prostředků na další expanzi firmy. Společnost Rohlik.cz Finance patří do skupiny Rohlik.cz Investment. Ta skrze společnost Velká pecka, s.r.o. provozuje rozvážku potravin v ČR a dalších zemích.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.