Týden plný makroekonomických čísel

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan Vaníček vede a koordinuje oddělení Research (výzkum finančních trhů), které se zamýšlí nad investičním výhledem a sestavuje investiční strategii, resp. zasazuje ji do očekávaného ekonomického a politického vývoje.


#Ekonomika

Tento týden bude ve znamení Velikonoc, a tedy omezeného obchodního týdne, kdy v pátek (7. 4.) bude většina trhů zavřená z důvodu Velkého pátku.


Bude se rovněž jednat o začátek nového měsíce a kvartálu, a tak se investoři zaměří na větší množství makroekonomických indikátorů, kde nejsledovanější bude měsíční americká zaměstnanost. I na základě jejích výsledků bude trh odvozovat další vývoj měnové politiky. Aktuálně bude trh vyhlížet nižší čísla, která by indikovala nižší nutnost další restriktivní měnové politiky.

„Celkově očekáváme, že by mělo docházet k dalšímu zklidnění situace v bankovním sektoru nejen v USA, ale i v Evropě, což by se mělo zrcadlit v celkové mírně pozitivní náladě trhu,“ říká Milan Vaníček, ředitel odboru analýz finančního trhu.

Makroekonomický výhled

Z makroekonomických zpráv se analytici zaměří v USA na pondělní ISM průmyslu za březen (oček. 47,5 po 47,7 bodu m/m), úterní podnikové objednávky za únor (oček. −0,5 po −1,6 % m/m), středeční ISM služeb za březen (oček. 54,5 po 55,1 bodu m/m) a páteční měsíční data z trhu práce za březen (oček. +240 po +311 tisících nových pracovních místech m/m). V Německu se soustředí na středeční podnikové objednávky za únor (+0,4 po +1,0 % m/m) a čtvrteční průmyslovou produkci za únor (oček. −0,4 po +3,5 % m/m).


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.