Magazín Magnus tentokrát o dýchání

2-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce



Magazín Magnus tentokrát o dýchání
#Magnus magazín#Příběhy

Na konci října spatřilo světlo světa v pořadí již třiadvacáté číslo magazínu Magnus, které je věnováno tématu dýchání.



„Kolikrát za život jste zůstali nad něčím stát v němém úžasu a zapomněli dýchat? Každému je nám možná přisouzen přesný počet nádechů a výdechů. Kvalita našeho žití se ale neměří jejich frekvencí, nýbrž právě chvílemi, které nám dech vzaly: radost, vítězství, překvapení, prohra, strach, smrt… Někdy potřebujeme pořádně vydechnout a spolu s tím nechat odplynout stres, zklamání a nechtěné emoce, abychom měli sílu znovu se nadechnout, dostat odvahu posunout se dál,“ říká ke zvolenému tématu senior editor magazínu Joachim Dvořák.

Dýchání je také symbol zrození, energie a rovnováhy. Dýchání je jako most spojující tělo a mysl. A mosty potřebujeme, fyzicky i obrazně – spojují nás navzájem a pomáhají nám překonávat různé propasti. Oba břehy celého našeho života jako by spojoval jeden dlouhý mostní oblouk. „Na jeho začátku přicházíme na tento svět s prvním nádechem a na jeho konci svět s posledním výdechem opouštíme. A dokud máme pro co dýchat, skutečně žijeme,“ dodává Joachim Dvořák.

V novém vydání magazínu se na dýchání nahlíží z různých stran. Málokdo toho ví o dýchací soustavě tolik, jako profesor Robert Lischke, který je naším předním odborníkem na transplantaci plic. V rozhovoru mj. prozradí, v čem spočívá kouzlo chirurgie a zda někdy pláče. Unikátní interview vzniklo se sestrami Fleischmannovými, které se zachránily posledním Wintonovým vlakem vypraveným před začátkem druhé světové války.

Nechybí ani pravidelné rubriky zaměřující se na krásu a poslání fotografie. Bangladéšský dokumentární fotograf Ismail Ferdous žijící v New Yorku ukazuje, jak svůj americký sen budují Američané jihoasijského původu, českou fotografii zastupuje Michael Hanke, jenž nabízí cyklus o handicapovaném sportovci oceněný na World Press Photo.

Autorem titulního snímku je Jem Cresswell. Australský fotograf a vizuální tvůrce se specializuje na žánr podvodní fotografie. Na obálce jsou naši vzdálení příbuzní keporkakové: Matka s mládětem se před chvílí nadechly nad hladinou.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.