V pátek se pod prodejním tlakem ocitly bankovní tituly

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Poslední dubnová páteční seance na akciových trzích navázala na včerejší optimistickou náladu v zámoří a hlavní evropské akciové indexy se po celý den držely v zeleném teritoriu. Ze sektorového pohledu se nejvíce dařilo těžařům a spotřebitelskému sektoru. V lehce červených číslech se obchodovaly pouze společnosti z telekomunikačního sektoru a utility. Pražská burza se na vlně zlepšeného sentimentu nesvezla a pod tlakem prodejců klesal index PX po celý den, aby nakonec zavřel o 2,5 % d/d slabší na hodnotě 1 333,6 b. Pražskou burzu táhnul dolů především bankovní sektor, když Moneta Money Bank (87,5 Kč, -6,9 % d/d) se dnes poprvé obchodovala bez nároku na dividendu ve výši 7 Kč hrubého. Erste Group (744,6 Kč, -2,8 %) se i přes poměrně slušné výsledky za 1Q22 také nedařilo a Komerční banka (774 Kč, -4,0 %) po čtvrtečním propadu o dividendu klesala i v pátek. V zelených číslech se udržely pouze méně likvidní emise – VIG (580 Kč, +1,8 %) a CZG (585 Kč, +0,5 %). Zobchodovaný objem lehce překonal dlouhodobý denní průměr.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.