Rohlik Group: Akvizice Bringmeisteru rozšíří služby do Berlína, urychlí ziskovost jinde

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Rohlik Group ve středu oznámil dokončení akvizice německého provozovatele rozvozu potravin Bringmeister. Prodejcem Bringmeisteru je česká investiční skupina Rockaway Capital, která výměnou získá akciový podíl v Rohlik Group. Jeho velikost bude záviset na společné výkonnosti Bringmeisteru a Knuspr.de, přes nějž již Rohlik Group v Německu podniká. Akvizice by měla rozšířit služby do Berlína, kde je Bringmeister jedničkou v rozvozu potravin, a také upevnit postavení v oblasti Mnichova, kde by tak Knuspr.de měl přesáhnout tržní podíl 25 %. V Mnichově by také akvizice měla urychlit letošní dosažení ziskovosti. Rohlik Group uvedl, že by se celkové tržby měly díky akvizici přiblížit z letošních 750 mil. EUR na 900 mil. EUR. Akvizice Bringmeisteru se podle nás očekávala, nicméně pozitivní zprávou je podle nás výhled společnosti na urychlení ziskovosti operací v Mnichově a získání největšího tržního podílu v Mnichově a Berlíně.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.