Rohlik Group získal dalších 100 mil. EUR na expanzi

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Podle informací webu e15.cz získala společnost Rohlik Group v novém kole financování od investorů 100 mil. EUR (cca 2,5 mld. Kč).


Podle informací webu e15.cz získala společnost Rohlik Group v novém kole financování od investorů 100 mil. EUR (cca 2,5 mld. Kč).

Podle informací webu e15.cz získala společnost Rohlik Group v novém kole financování od investorů 100 mil. EUR (cca 2,5 mld. Kč). Na navýšení kapitálu se nejvíce podílel americko-britský fond Index Ventures, dalšími investory jsou Quadrille Capital, J&T Banka, Enern a R2G. Nové prostředky jsou určeny k urychlení technologické inovace, k mezinárodní expanzi a k náboru nových zaměstnanců. Společnost v současnosti působí v České republice, Maďarsku a Rakousku, v brzké době má vstoupit na německý trh a nyní oznámila záměr pokračovat letos expanzí do Rumunska, Itálie, Francie a Španělska. Cílem skupiny je stát se „předním evropským hráčem“ v segmentu rozvozu potravin. Společnost již získala na jaře od skupiny investorů 190 mil. EUR. Současným navýšením kapitálu byla skupina naceněna na více než 1 mld. USD. Zpráva o navýšení vlastního kapitálu za účelem expanze je podle nás pozitivní pro dluhopisy Rohlik. Fin. 5,5/2026, které jsou v rámci skupiny vydány.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.