Poslední obchodní den před vánoci výraznější pohyby nepřinesl

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Poslední předvánoční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo už bez větších výkyvů, když většina hlavních indexů se pohybovala pouze nepatrně nad včerejšími závěrečnými hodnotami. Lehký růst jsme mohli pozorovat napříč všemi tržními sektory, pouze spotřebitelský sektor svým dnešním poklesem vyčníval z řady. Pražská burza zaznamenala tento týden již pátý růstový den v řadě, tentokrát index PX přidal 0,24 % na hodnotu 1 399,12 b. Předvánoční nálada na pražské burze svědčila především bankám – Erste Group Bank (890,2 Kč, +0,69 %) a Komerční banka (712 Kč, +0,42 %). Slabší den si naopak připsaly akcie Philip Morris ČR (15 620 Kč, -0,51 %). Zobchodovaný objem výrazně zaostal za dlouhodobým denním průměrem.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.