Komentář k obchodování na burze - 24. září

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Po dalším výprodeji v sektoru amerických technologických akcií se i evropské akciové trhy během čtvrtka pokoušely o korekci ztrát z předchozích dní. Bohužel s nevalným výsledkem, když se evropské akciové indexy po většinu dne držely v červených číslech.


Po dalším výprodeji v sektoru amerických technologických akcií se i evropské akciové trhy během čtvrtka pokoušely o korekci ztrát z předchozích dní. Bohužel s nevalným výsledkem, když se evropské akciové indexy po většinu dne držely v červených číslech. Ani napříč trhem se nedal v Evropě najít tržní segment, který by dnes rostl. Největší ztráty si připsaly společnosti ze zdravotnického, energetického a technologického sektoru. Pražská burza se také po většinu dne nacházela ve ztrátovém teritoriu, nakonec se jí ale podařilo připsat nepatrné zisky a zavřela silnější o 0,16 % na 863,1 bodech. Suverénními vítězi obchodování se staly emise, jejichž primárním trhem je London Stock Exchange. Akcie Stock Spirits Group (62,5 Kč, +5,4 % d/d) se po pražském závěru v Londýně obchodovaly dokonce o 16 % výše. Kromě výrazně nadprůměrného objemu (1,7 mil. korun) jsme avšak nezaznamenali žádné zprávy vysvětlující takto prudký růst. Dále akcie Avastu přidaly 2,6 % d/d a posunuly se na 159,0 Kč. Propadlíky čtvrtečního obchodování se staly akcie VIG AG (537 Kč, -2,89 %) a Kofola ČS (220 Kč, -1,35 %). Celkově zobchodované objemy (298 mil. korun) zaostaly za dlouhodobými průměry.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.