Páteční vybírání zisků se nevyhnulo ani Praze

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Páteční obchodování na evropských akciových trzích bylo charakteristické červenou barvou, když téměř žádný z hlavních indexů se po celý den nedokázal vymanit ze ztrátového teritoria. K nejztrátovějším sektorům patřily především telekomunikační a finanční společnosti, nepatrné zisky si dokázal připsat sektor realit. Stranou při pátečním negativním tržním sentimentu nestála ani pražská burza, jejíž index PX navázal na čtvrteční propad a z týdenních maxim blížícím se 1000 b. korigoval o dalších 0,8 % d/d na 968,51 b. Přes obnovené hrozby opětovného zavření restauračních zařízení se nejsilnějším titulem dne překvapivě staly akcie Kofola ČS (239 Kč, +1,7 %), následované akciemi Philip Morris ČR (14 800 Kč, +0,7 %). Propadlíkem dne se staly akcie Stock Spirits Group (73,8 Kč, -2,3 %), jež od maxima nad 81 Kč z minulého pátku odepsaly již téměř 10 %. Podobně jako v západní Evropě se ani na pražském parketu nedařilo bankovním titulům. Dnešní zobchodovaný objem takřka kopíroval dlouhodobý denní průměr.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.