Čísla za druhý kvartál zveřejní další firmy

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan Vaníček vede a koordinuje oddělení Research (výzkum finančních trhů), které se zamýšlí nad investičním výhledem a sestavuje investiční strategii, resp. zasazuje ji do očekávaného ekonomického a politického vývoje.


#Ekonomika

Tento týden bude patřit plně výsledkové sezóně za druhý kvartál 2023, která se naplno rozjede na obou stranách Atlantiku.


Mezi nejvíce sledovaná jména budou například patřit Morgan Stanley, Goldman Sachs, Netflix, Tesla, SAP, Freeport, Abbot Laboratories či Johnson & Johnson. Pokud bude výsledková sezóna postupovat v podobném gardu jako ve svém začátku, měla by podpořit zájem o riziková aktiva.

„Naše očekávání je nakloněno právě lepšímu vyznění výsledkové sezóny, a proto jsme i na příští týden mírně pozitivní,“ říká Milan Vaníček, ředitel odboru analýz finančního trhu.

Makroekonomický výhled

Z makroekonomických zpráv se analytici zaměří v USA na úterní maloobchodní tržby za červen (oček. 0,5 po 0,3 % m/m), průmyslovou produkci za červen (oček. 0,0 po −0,2 % m/m) a ve zbytku týdne na průběžná data z trhu nemovitostí (stavební povolení či prodeje domů).

V Německu se soustředí na čtvrteční průmyslovou inflaci PPI za červen (oček. 0,0 po +1,0 % r/r). V Číně se zaměří na pondělní HDP za druhý kvartál (oček. 7,1 po 4,5 % r/r) a průmyslovou produkci za červen (oček. 2,5 po 3,5 % r/r).  


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.