Colt CZ: Slovensko koupí 5 tis. útočných pušek za téměř půl miliardy Kč

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Podle informací slovenského Denníku N přijala vláda Slovenska nabídku USA na zafinancování nákupu 5000 útočných pušek M4A1, které vyrábí americký Colt. USA zakázku zaplatí z grantu pro země, které pomáhají Ukrajině a které odeberou zbraně vyrobené v USA. Nákup patří do většího programu slovenského Ministerstva obrany, které chce pořídit celkem 25 000 útočných pušek od různých výrobců a zmodernizovat výzbroj vojáků. Hodnota zakázky je 17 mil. EUR, tj. 415 mil. Kč. Ve zprávě není uvedené, kdy mají být pušky dodány. Pokud by k dodání celého počtu nebo jeho části došlo ještě letos, mohlo by to přispět k dosažení horní části výhledu firmy na letošní tržby 16,0 – 16,4 mld. Kč a zisk EBITDA 3,2 – 3,4 mld. Zprávu hodnotíme mírně pozitivně.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.