O2 CR: ČTÚ prodlouží operátorům příděl frekvencí v pásmu 2100 MHZ

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan Vaníček vede a koordinuje oddělení Research (výzkum finančních trhů), které se zamýšlí nad investičním výhledem a sestavuje investiční strategii, resp. zasazuje ji do očekávaného ekonomického a politického vývoje.



Investoři se konečně dočkali tolik vyhlíženého zasedání Fedu. Americká centrální banka dle očekávání zrychlí utahování měnové politiky. Kvůli prudkému nárůstu inflace bude snižovat měsíční objem nákupu aktiv dvojnásobným tempem (místo 15 nově 30 mld. USD měsíčně). V březnu tak program ukončí. Fed dále očekává, že v příštím roce třikrát zvýší úrokové sazby. To samé plánuje v roce 2023. Investoři se obávali mnohem agresivnější strategie a na trhy se tak rychle vrátili kupci. Hlavní index S&P 500 nakonec uzavřel seanci na denních maximech se ziskem necelých 76 bodů (+1,63 %; 4 709,85 b.). V čele růstu stály technologie s miláčky trhu (Nvidia +7,49 %; 304,59 USD; Apple +2,85 %; 179,30 USD) hlavně díky vidině levných peněz po delší období. S oslabujícím dolarem se dařilo také ropě (WTI +1,16 %; 71,55 USD) a zlatu (+0,36 %; 1 778,6 USD). Rekordní přírůstky varianty omikron v Británii a JARu tak prozatím zůstává v pozadí, stejně jako slabší výsledek maloobchodních tržeb.   


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.