Tento týden absence větších tržních impulzů

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce




Třetí listopadový týden se investoři zaměří na doznívající výsledkovou sezónu za třetí kvartál a budou rozebírat průběžná makroekonomická data, resp. jejich interpretaci směrem k předpovědím na výhled měnové politiky.


Absence větších tržních impulzů může nahrávat neutrálnímu, až lehce pozitivnímu vývoji, který může navázat na překvapivý nákupní skok po lepších než očekávaných inflačních datech v USA. Na druhou stranu mohou někteří členové FOMC vystoupit a potvrdit svoji aktuální jestřábí rétoriku, a tím mírnit potenciálně předčasné spekulace.

„Celkově zůstáváme vůči rizikovým aktivům i pro tento týden obezřetní s tím, že zvýšená volatilita může pokračovat na obě strany,“ uvádí Milan Vaníček, ředitel odboru analýz finančního trhu. Tento týden bude pro domácí trh zkrácený o čtvrteční svátek.

Výsledky představí  VIG

Na domácí scéně pokračuje výsledková sezóna. V úterý představí svá čísla VIG, kde je očekáván 25% meziroční růst čistého zisku na 110 mil. EUR. „Důvodem je začlenění maďarských aktiv a dobrá výkonnost v Rumunsku. Solidní výsledky by mohly po delší době být jistým impulzem pro titul,“ říká Milan Vaníček.

Makroekonomický výhled 

Z makroekonomických zpráv se analytici zaměří v USA na středeční maloobchodní tržby za říjen (oček. 0,9 po 0,0 % m/m) a průmyslovou produkci za říjen (oček. 0,2 po 0,4 % m/m).  V Německu se soustředí na úterní indexy ZEW, kde by mělo dojít k mírnému zlepšení jak v hodnocení současné situace, tak v očekávání. V Číně se zaměří na úterní průmyslovou produkci za říjen (oček. 5,2 po 6,3 % r/r).


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.