Pražská burza korigovala ziskový týden

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Podobně jako americké či jiné evropské akciové indexy, i hlavní index pražské burzy na závěr týdne zčásti odmazával zisky z předchozích dní a páteční seanci  index PX zakončil poklesem o 0,35 % na 1111 bodů. Charakteristickým rysem pátečního obchodování byla podprůměrná aktivita na většině titulů a celkový zobchodovaný objem dosáhl 325 milionu korun, tj. asi 60 % průměru za poslední rok. Pouze Komerční banka svým objemem obchodů těsně překročila hranici 100 mil. Kč. Jedinou emisí, které se v pátek podařilo zavřít v zelených číslech, byly akcie společnosti VIG (+0,4 % d/d; 623,5 Kč). Propadlíkem dne se staly akcie Komerční banky (-1,0 % d/d; 813 Kč), které zčásti odmazaly zisky ze čtvrtečního růstu. Akcie ČEZ (0,0 %, 506,5 Kč) stagnovaly při velmi utlumené aktivitě, kdy objem obchodů (44 mil. korun) nedosáhl ani poloviny dlouhodobého průměru.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.