Volatilní seance pro akcie ČEZu

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Páteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo v relativně poklidném duchu, když většina hlavních indexů strávila velkou část dne v zelených číslech. Dobrá nálada na trzích kulminovala kolem poledne, poté začala lehce vyprchávat. Ze sektorového pohledu se dařilo především průmyslovým a bankovním titulům. Ztráty si naopak připisovaly technologické akcie, nemovitosti či utility. Pražská burza navázala na čtvrteční obchodování a index PX přidal 0,87 % na 1 230,72 b. Lídrem pražského parketu se staly akcie Erste Group Bank (600 Kč, 3,59 %), následované akciemi Colt CZ (553 Kč, +2,6 %). Velmi volatilní obchodování jsme opět mohli sledovat na akciích ČEZ (1 007 Kč, -0,2 % ), jež kolem 10. hodiny přidávaly téměř 5 %, aby nakonec všechny denní zisky odevzdaly. Zobchodovaný objem se pohyboval poblíž dlouhodobého denního průměru.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.