Moneta: PPF neplánuje stažení akcií z burzy

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan Lávička je senior analytik finančních trhů, sleduje, co se na finančních trzích děje a zaměřuje se hlavně na sektory financí a energetiky. Součástí jeho práce je také připravování pravidelných informací pro klienty. 



Finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková v rozhovoru pro iDnes uvedla, že PPF neplánuje zvyšovat svůj podíl v Monetě nad rámec toho, co získá v rámci dobrovolné nabídky odkupu a případně v rámci navrhované akvizice Air Bank. Nepředpokládá tak, že by v rámci případné povinné nabídky byla cena výrazně výše oproti nyní nabízeným 80 Kč. Akcie Monety by nadále zůstaly obchodovány na pražské burze. Cílem dobrovolné nabídky akcií je především získat co největší podporu pro spojení Monety a Air Bank. Jen připomínáme, že cena v rámci případného povinného odkupu akcií by musela být na úrovni 80 Kč, pokud by tato nabídka přišla do 12 měsíců od dobrovolné nabídky. Pokud by to bylo později, tak by musela odpovídat minimálně průměrné ceně akcií po dobu 6 měsíců před vznikem povinnosti tuto nabídku podat.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.