Nová mutace Covid-19 přinesla prodejní tlak na BCPP

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Poslední listopadové páteční obchodování bylo zásadně poznamenáno zvýšeným výskytem nové a nakažlivější mutace v Jižní Africe a evropské akciové trhy od samého začátku obchodování zamířily na jih do 3-4% ztrát a ani v průběhu dne se jim tyto ztráty příliš nedařilo odmazávat. Kromě společností navázaných na cestovní ruch či letecký průmysl, si největší ztráty připisovaly banky a ropné společnosti. Pražská burza se taktéž celý den obchodovala ve výrazně červených číslech, nicméně ztráty byly proti západoevropským burzám zhruba poloviční, když index PX oslabil na 1351,8 b. (-1,7 % d/d). Stejně jako v západní Evropě si dnešní negativní sentiment odnášely především banky, když Erste Group (981,2 Kč, -2,6 % d/d) i Komerční banka (852,5 Kč, -2,9 %) patřily spolu s akciemi ČEZ (715 Kč, -2,9 %) k titulům s nejvíce negativní výkonností. Jedinými tituly, které se dnes udržely v zelených číslech, byly pouze společnosti více či méně provázané s PPF, tj. Moneta Money Bank (95,8 Kč, +0,9 %) a O2 ČR (261 Kč, +0,8 %). Zobchodovaný objem lehce převýšil dlouhodobý denní průměr.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.