Čtvrteční nevýrazné obchodování s poklesem na KB (-1,3 %)

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Čtvrteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo bez výraznějšího trendu, nicméně hlavní evropské akciové indexy strávily větší část dne v lehce červených číslech. Ze sektorového pohledu se dařilo především bankám a technologiím, za kratší konec dnes tahaly průmyslové a ropné společnosti. Pražská burza už od začátku obchodování postupně ztrácela, aby nakonec index PX zakončil den o 0,4 % d/d slabší na hodnotě 1 556,7 bodu. Na klesajícím tuzemském trhu se žádné společnosti nepodařilo připsat si větší denní přírůstky a tituly dne se tak staly Gevorkyan (256 Kč, +0,8 % d/d) a Photon Energy (44,6 Kč, +0,5 %) při malých zobchodovaných objemech. Větší ztráty si připsaly akcie Primoco UAV (810 Kč, -2,4 %) nebo Komerční banky (786 Kč, -1,3 %). Zobchodovaný objem lehce zaostal za dlouhodobým denním průměrem.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.