Philip Morris ČR rostl v závěrečné aukci, Colt CZ dnes bez dividendy

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Páteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo v poměrně optimistické náladě, když se hlavní indexy po celý den držely v zelených číslech a v odpoledních hodinách přidávaly mezi 0,5 až 1 %. Na výsluní se dnes vyhřívaly především síťová odvětví a reality, nejmenší zisky si připisovaly technologické či finanční tituly. Pražské burze se dobrá nálada nevyhnula a index PX přidal 0,43 % na hodnotu 1323,62 b. Heroickým výkonem v závěrečné aukci se titulem dne staly akcie Philip Morris ČR (17 280 Kč, +3,23 %). Neoblíbený primát propadáku dne připadl akciím Colt CZ (554 Kč, -3,32 %). Zde je však důvod poměrně prozaický, neboť akcie se poprvé obchodovala bez nároku na hrubou dividendu ve výši 30 Kč. Velmi podprůměrné zobchodované objemy byly podpořeny v závěrečné aukci díky plošnému rebalancování indexů (FTSE, CECE, PX, DAX a jiných). S touto pomocí se podařilo objemově přiblížit dlouhodobému dennímu průměru.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.