Finanční skupina J&T investovala do soukromého vzdělávání

2-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce



Finanční skupina J&T investovala do soukromého vzdělávání

Finanční skupina J&T se stala minoritním akcionářem vzdělávací skupiny JK Education Ondřeje Kanii, která pomáhá studentům získat stipendium na zahraničních školách. Akvizice 23% podílu je první investicí skupiny na poli soukromého vzdělávání. Investice proběhla prostřednictvím fondu JTFG Fund I SICAV, jehož investory jsou fond J&T Arch Investments a J&T Banka.


„Narůstající poptávka po kvalitním vzdělávání, dosavadní růst a výsledky skupiny JK Education i škálovatelnost jejího byznys modelu byly těmi hlavními důvody pro vstup do pro nás zcela nového segmentu,“ vysvětluje důvody investice Adam Tomis, investiční ředitel J&T Finance Group SE a člen investičního výboru J&T Arch Investments. Podle něj je Ondřej Kania, který je ředitelem společnosti JK Education, prototypem mladého podnikatele, který se po studiích v zahraničí vrátil s jasnou vizí. 

Brána ke vzdělávání v zahraničí

JK Education pomáhá se zprostředkováním studia na kvalitních středních internátních školách i univerzitách především v USA, ale také v Kanadě, Velké Británii, Švýcarsku nebo Austrálii. Specializuje se ale také na zabezpečení částečných akademických či sportovních stipendií, a to jak na středních školách, tak i univerzitách v zahraničí.

Sám Ondřej Kania totiž toužil studovat v USA, ale jeho rodina si nemohla dovolit školné. Rozhodl se tak kontaktovat přes 400 amerických škol a jeho snaha nakonec nepřišla vniveč. Získal plné stipendium na internátní škole v New Yorku. Když se vrátil, rozhodl se založit společnost, která pomáhá i ostatním dostat se na školy v zahraničí a získat stipendium. 

„Věříme, že možnost čerpat z know-how tak významné skupiny, jako je J&T, nám pomůže jak při rozvoji našich již existujících projektů, tak při identifikaci a zejména realizaci nových příležitostí.“ Ondřej Kania

Vzdělávací skupina však nyní provozuje i síť amerických mezinárodních škol American Academy s kampusy v České republice, na Slovensku a v Chorvatsku, projektově zaměřené Pražské humanitní gymnáziu a nově také základní a střední školu American Academy Online.

„Naším cílem je vybudovat síť vysoce kvalitních, mezinárodních škol, které představují alternativu k britským mezinárodním školám. Při budování American Academy budujeme školy, které bychom sami chtěli studovat. Jaký student nesní o škole, kde si může vybrat předměty, které bude studovat? Jaký rodič nesní o škole, kam se bude jeho dítě každé ráno těšit? Cílem American Academy je pomoct každému studentovi rozpoznat a rozvíjet potenciál v oblastech, které jej baví a kterým se chce věnovat jak na univerzitě, tak v profesním životě,“ říká zakladatel skupiny Ondřej Kania.


Fond kvalifikovaných investorů J&T ARCH INVESTMENTS SICAV založený v prosinci 2019 je novou vlajkovou lodí skupiny J&T FINANCE GROUP SE v oblasti fondového investování. Fond je určen investorům, kteří mají zájem navázat na úspěchy finanční skupiny J&T a jejích partnerů. Pro fond jsou vyhledávány investiční příležitosti zejména v oblasti neveřejně obchodovaných aktiv s cílem vytvořit vyvážené portfolio sloužící ke zhodnocení dlouhodobého rodinného majetku.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.