mmcité: Tržby v první polovině roku vzrostly o 30 % r/r, potenciál k překonání výhledu

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Skupina mmcité oznámila za první pololetí tohoto roku meziročně 30% nárůst tržeb na 508 mil. Kč. Provozní zisk EBITDA pak dosáhl 43 mil. Kč při 8,4% EBITDA marži. Tahounem růstu byly především země na americkém kontinentu, nejvíce pak USA a Brazílie s více jak 70% nárůstem tržeb r/r. Management zároveň potvrdil výhled pro tento rok, nicméně na základě výsledků za první pololetí a vývoje nasmlouvaných zakázek pro druhou polovinu roku připustil generální ředitel společnosti David Karásek potenciál pro překročení tohoto výhledu. Společnost očekává za letošní rok tržby 1,314 mld. Kč (+13 % r/r), provozní zisk EBITDA 85,2 mil. Kč (+39 % r/r) a čistý zisk 49 mil. Kč (+53 % r/r). Akcie mmcité se od 1. srpna obchodují na trhu Start pražské burzy, kam vstupovaly za cenu 160 Kč za akcii. Za prvních 10 obchodních dní na burze (včerejší závěrečná cena) tak akcie posílily o 40 % na 224 Kč.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.