Pražská burza světovým výprodejům relativně odolala

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Sentiment na akciových trzích se nelepší, když z Číny stále nepřichází žádné uklidňující zprávy ohledně koronaviru. Od růstu zemí eurozóny zveřejňovaného dnes se moc nečekalo, ale nejslabší růst za posledních šest let špatnou náladu na trzích rozhodně nezlepšil. Pražská burza byla celý den pod tlakem prodejců, ale vedla si o poznání lépe než její evropské či zámořské protějšky, když odepsala jen necelé 2 body (1 072,46 b., -0,18 %). Jediným titulem, který si během pátečního dne dokázal udržet zisky, byly akcie Avastu (128 Kč, +5,79 %). Tento odraz od včerejšího dna po 28% propadu z historických maxim dává akcionářům Avastu naději, že to nejhorší by už mohlo být za nimi. Propadlíky dnešního obchodování byly zejména akcie VIG (615 Kč, -1,6 %) a ČEZ (498 Kč, -1,48 %). Poté, co akcie v polovině ledna 2020 nedokázaly prorazit 200denní průměr na 523 Kč, dnes při nadprůměrném objemu v aukci zavřely pod 500 Kč. To se naposledy stalo 9. března 2018.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.