Moody’s zvýšila rating ČR na Aa3

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Agentura Moody’s v pátek zvýšila dluhový rating České republiky z A1 na Aa3. Agentura mění rating ČR po 17 letech. Jde o čtvrté nejvyšší možné hodnocení a zatím nejvyšší stupeň, který ČR dosáhla. Moody’s zároveň upravila výhled z pozitivního na stabilní. Moody’s uvedla, že důvodem pro zvýšení ratingu je zlepšení rozpočtové kondice a také vládní reformy, které míří na zvýšení přidané hodnoty v průmyslu. ČR má od agentury Moody’s nejvyšší rating v rámci regionu střední a východní Evropy a vyšší hodnocení má v EU jen 8 zemí.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.