Růst na nízkých objemech na pražské burze

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



První povolební a současně první obchodování od opětovného vyhlášení nouzového stavu nabídlo v Praze poměrně nezáživný průběh doprovázený podprůměrným zobchodovaným objemem. Stejně jako jeho evropské protějšky se i index PX po celý den držel v zeleném teritoriu, aby nakonec zavřel o 0,61 % silnější na hodnotě 862,93 b. Tahouny dnešního růstu na evropských indexech byly po skokovém nárůstu cen ropy zejména rafinerie, v Praze byl růst rozprostřen napříč sektory. Objemy na VIG AG (524 Kč, +1,95 %) a Kofole (224 Kč, 1,82 %) nepřesáhly ani 2,5 mil. Kč, a tak lze za vítěze pondělního obchodování považovat akcie Komerční banky (490 Kč, +1,66 %). Na opačném pólu se dnes nacházely akcie O2 CR (219 Kč, -0,9 %) a ČEZ (436,50 Kč, -0,34 %). Akcie České Zbrojovky (294 Kč, +1,38 %), nováčka na pražském parketu, i dnes úspěšně testovaly podporu na IPO ceně 290 Kč.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.