Na trzích pokračovala pozitivní nálada i po zasedáních Fedu a ECB

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



První čtvrteční únorové obchodování na akciových trzích bylo nabité událostmi. Po včerejším zvýšením sazeb o 0,25 p.b. ze strany Fedu, dnes podle očekávání zvýšila své sazby i ECB. Tentokrát o 0,5 p.b. a stejné zvýšení předesílá i pro příští zasedání. ČNB trhy taktéž nepřekvapila, když ponechala sazby na 7 %. Evropské i americké akciové trhy hýřily dobrou náladou po včera reportovaných výsledcích Meta Platforms. Další zkouškou pro sentiment trhu budou po zavření amerických burz výsledky technologických gigantů Apple, Amazon a Alphabet. „Risk on“ náladu potvrzuje i dominance technologických a realitních titulů na evropských burzách, za kratší konec tahají zdravotnický a spotřebitelský sektor. Pražská burza se k optimistické náladě také přidala, byť s přírůstkem o 0,7 % d/d na 1 352 b. patřila spíše ke chvostu pomyslného pelotonu. K lídrům pražského parketu patřily především akcie Colt CZ (589 Kč, +1,7 % d/d) a Moneta Money Bank (81,3 Kč, +1,6 %). Optimistická nálada příliš nesvědčila akciím pojišťovny VIG (597 Kč, -0,3 %). Zobchodovaný objem lehce zaostal za dlouhodobým denním průměrem.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.