CPI PG: Prodej většinového podílu v lyžařském středisku Crans Montana

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Společnost CPI Property Group (CPI PG) včera oznámila, že dokončila prodej 84% podílu v provozovateli lyžařského střediska Crans Montana ve Švýcarsku


Společnost CPI Property Group (CPI PG) včera oznámila, že dokončila prodej 84% podílu v provozovateli lyžařského střediska Crans Montana ve Švýcarsku. Kupcem podílu je americká společnost Vail Resorts, která je významným investorem do zimních středisek, a transakční cena převyšuje 100 mil. švýcarských franků či 102 mil. EUR. Získanou hotovost CPI PG použije na snížení dluhu. Společnost navíc oznámila, že brzy představí další divestice ze svého portfolia. Přestože bylo jednání s Vail Resorts o prodeji střediska Crans Montana oznámeno již dříve, dokončení transakce a nabytí hotovosti je pozitivní zprávou pro dluhopisy společnosti.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.