Cesta kolem světa, jachta nebo nový dům. Investice pomáhají lidem plnit si sny

3-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce



Cesta kolem světa, jachta nebo nový dům. Investice pomáhají lidem plnit si sny
#Radosti#Cíle#Fondy

Investice mají lidem pomoci připravit se na nečekané životní situace, na stáří nebo připravit prostředky spojené s kvalitním vzděláním potomků. Ale pak je tu ještě jeden důležitý okruh investičních cílů – plnit si nejtajnější sny. K tomu může dopomoci vhodně zvolená investiční strategie, díky níž si může své sny splnit doslova každý.


Na konci září loňského roku vstoupila na burzu proslulá automobilka Porsche. Ve vlastní tiskové zprávě to označila za jeden z historických milníků vývoje značky. Zmíněná tisková zpráva však měla poněkud jiný titulek „Sny jsou naší nejsilnější hnací silou“, hlásalo Porsche.

Porsche tím velmi přesně definovalo významný hnací motor velké části lidí. Kvůli plnění snů lidé pracují, šetří, investují.

Ostatně na takové Porsche si prostě málokdo vydělá za jeden měsíc v běžné práci.

A jak se tedy chovat, abychom si na takové luxusní auto nachystali peníze? Odpovědí jsou investice. Tedy peníze, které v jeden okamžik nespotřebujeme, ale necháme s nimi pracovat zkušenější, aby v budoucnosti měly vyšší hodnotu.

Jednou z možností je pak investování prostřednictvím fondů, které má navíc výhodu, že se při něm daří snižovat riziko krátkodobých výkyvů na kapitálových trzích.


Životní situace

J&T Banka připravila speciální fondy J&T Life, které jsou určené přesně pro tyto situace.

„Tyto fondy jsou určeny investorům, kteří chtějí své úspory strukturovat podobně jako naše ekonomická elita. Jsou vhodné pro pravidelné i jednorázové investice. Každý z fondů má jedinečnou strategii a investor si může najít to, co nejlépe vyhovuje jeho investičním cílům,“ uvádí portfolio manažerka Gladiola Štursová.

Podle ní fondy J&T Life odpovídají potřebám investování v různých životních situacích jako je financování školy pro děti, spoření na penzi, popř. dosahování dalších dlouhodobých finančních cílů.

„Nabízejí našemu klientovi možnost diverzifikovat své portfolio prostřednictvím nejúspěšnějších fondů J&T jako jsou: J&T Money, J&T Bond a J&T Dividend. Náklady na správu portfolia na úrovni fondů LIFE se v JTIS nezdvojují, takže investor nese pouze manažerský poplatek podkladových fondů a dostává tak službu sestavení portfolia jen s minimálními správními náklady,“ vysvětluje výhody investování do těchto fondů portfolio manažerka.


O čem sní nejbohatší?

Životní sny pak nejsou ničím limitovány. Snít o lepším životě může stejně běžný zaměstnanec jako dolarový milionář. I miliardář. Jen se ty sny poněkud liší.

Že střední třída sní o Porsche, není překvapivé. Je to v pořádku, motivuje to lidi k lepším pracovním výkonům, vyšším mzdám, bonusům, vyšším investovaným částkám. A pak to přijde. Můžete si ten sen splnit.

A o čem sní miliardáři? Prezident a CEO konzultantské společnosti Blue Bridge Alain E. Roch sestavil žebříček snů nejbohatších lidí.

„K nejpopulárnějším snům mezi dolarovými miliardáři je koupě soukromého ostrova,“ uvádí Roch. „Například zakladatel Virgin Group Richard Branson investoval kolem deseti milionů dolarů na proměnu ostrova Necker na luxusní resort. Jeden den tu stojí 46 tisíc dolarů,“ dodal Roch.

A také další sny jsou zcela v souladu s očekáváním. Patří sem obří panství (v hodnotě 100 a více milionů dolarů), soukromá letadla, extrémní zážitky a v poslední době to je také touha po co nejdelším životě.

A po čem toužíte vy? Jaké jsou vaše sny? Investice vám pomohou jich dosáhnout.



Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.