Prodejní tlak na ČEZu srazil index PX v závěru mírně do červených čísel

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Páteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo v pozitivním duchu, když hlavní akciové indexy po celý den držely zisky mezi 0,5 a 1 %. Dařilo se především utilitám a finančním titulům, v červených číslech se nacházely pouze nemovitostní společnosti. Index PX si po většinu dne držel zisky, ale s odpoledním příchodem prodejce na akciích ČEZ neodolal index PX tlaku a zakončil seanci slabší o 0,09 % na hodnotě 1 550,16 b. Na čele pražského burzovního pelotonu se umístily především méně likvidní tituly, přičemž nejvíce se dařilo akciím Gevorkyan (258 Kč, 2,38 %) a VIG (755 Kč, +1,21 %). Obchodování s akciemi ČEZ (902,5 Kč, -1,15 %) dnes nechyběla volatilita a po neúspěšném dopoledním ataku 200denního klouzavého průměru ovládl konec obchodování prodejce, který dočasně stlačil ceny hlouběji pod 900 Kč. Zobchodovaný objem takřka odpovídal dlouhodobému dennímu průměru.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.