Shrnutí obchodování na americkém trhu

2-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce




Krátké shrnutí: 

Uprostřed týdne se Wall Street téměř celá červenala, zachránil ji jen výkon technologického Nasdaqu, který těžil z dobrých výsledků Microsoftu (+7,2 % d/d) a lepšího očekávání na výsledky u Amazonu (+2,3 % d/d) a Meta Platforms (+0,9 % d/d). Pozornost na sebe kvůli špatným kvartálním výsledkům banky First Republic (-29,88 % d/d) již druhou seanci za sebou po několika týdnech relativního klidu strhl bankovní sektor. Obavy o životaschopnost zmíněné banky i ve středu poslaly její akcie razantně jižním směrem a spolu s nimi i akcie ostatních bankovních domů.  Ropa výrazněji ztrácela a vrátila se na úrovně, ze kterých prudce rostla po oznámení skupiny OPEC+ ohledně snížení těžby. Na trhu panuje nejistota, zda snížení bylo skutečné, protože někteří členové již těžili pod dohodnutými kvótami před tímto oznámením. Z korporátní sféry se dařilo akciím gigantu Microsoft (+7,2 % d/d) po dobrých výsledcích zejména v segmentu cloudových služeb. Naopak velkým propadem si prošly akcie herního vývojáře Activision Blizzard (-11,4 % d/d) poté, co britský antimonopolní úřad zablokoval převzetí výrobce ikonických herních titulů Call of Duty či World of Warcraft společností Microsoft.  Své výsledky představil před otevřením trhů americký výrobce letadel Boeing (+0,42 % d/d), které byly lepší na výnosech, ztráta na akcie naopak vzrostla. Management pak potvrdil výhled na letošní rok a CEO poznamenal, že poptávka zůstává silná napříč všemi klíčovými trhy.

 

Makro:

  • Index žádostí o hypotéky MBA k 21. dubnu + 3,7 % při předchozí hodnotě -8,8 %
  • Velkoobchodní zásoby za březen dle předběžných dat meziměsíčně vzrostly o 0,1 %, plně v souladu s očekáváním
  • Objednávky zboží dlouhodobé spotřeby za březen dle předběžných dat +3,2 % při očekávání +0,7 % a předchozí hodnotě –1,0 % 

 

Pohled na indexy:

DJIA33 301,67       -0,68 %
S&P 5004 055,95               -0,39 %
NASDAQ11 854,35+0,47 %

 

a komodity:

EUR/USD1,1035+0,57 %
Zlato1987,62                -0,50 %
Bitcoin27 546-1,50 %
Brent ropa – future77,62-3,90 %
WTI ropa – future74,29-3,63 %

 


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.