Komentář k pátečnímu trhu

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Po včerejším divokém obchodování na zámořských akciových trzích přinesly jejich evropské protějšky o poznání klidnější průběh. Téměř celý den se evropské indexy obchodovaly v červených číslech, od včerejšího závěru se avšak příliš neodchylovaly


Po včerejším divokém obchodování na zámořských akciových trzích přinesly jejich evropské protějšky o poznání klidnější průběh. Téměř celý den se evropské indexy obchodovaly v červených číslech, od včerejšího závěru se avšak příliš neodchylovaly. Mezi nejziskovější tituly dnes patřily především akcie společností z zdravotnického sektoru. Na konci akciového pelotonu se pohybovaly akcie společností z finančního a energetického sektoru. Akciový index pražské burzy se celý den obchodoval ve ztrátovém teritoriu a uzavřel tento týden na hodnotě 896,9 b. (-0,86 % d/d). Podobně jako v posledních dnech bylo obchodování charakteristické výrazně podprůměrným zobchodovaným objemem. Přesně polovina titulů z pražského parketu dnes dokázala uzavřít v zelených číslech, nicméně jedinou akcií z této skupiny, která dokázala vygenerovat obchody v objemu alespoň 15 mil. Kč, byla Moneta Money Bank (54 Kč, +0,62 %). Nejslabší výkon dnes předvedly akcie Avast PLC (156,9 Kč, -1,85 %) a Vienna Insurance Group AG (554 Kč, -1,42 %).


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.