O2 CR: NÚKIB varuje před využíváním produktů od Huawei či ZTE

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan Vaníček vede a koordinuje oddělení Research (výzkum finančních trhů), které se zamýšlí nad investičním výhledem a sestavuje investiční strategii, resp. zasazuje ji do očekávaného ekonomického a politického vývoje.



Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost vydal varování před užíváním softwaru i hardwaru čínských společností Huawei Technologies a ZTE Corp. Důvodem pro varování je údajná kooperace zmíněných společností s čínskou zpravodajskou službou. Huawei toto odůvodnění odmítla. Dle české legislativy musí státní orgány či dotčené soukromé společnosti strategického charakteru (např. tel. operátoři, energetika či síťová odvětví) podniknout patřičná opatření. Není vyloučeno, že například O2 CR či ČEZ budou muset vynaložit dodatečné náklady pro naplnění zákonných požadavků. Bohužel zatím nedokážeme případné dodatečné náklady odhadnout. Situaci budeme nadále sledovat. 


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.