Konec týdne zastihl index PX v zelených číslech

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Páteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo bez výraznějších výkyvů a hlavní akciové indexy se po většinu dne držely poblíž nuly. Jestliže zámořské indexy do červených čísel poslala silná data z trhu práce, do evropských burzovních vod tato přívalová vlna nedoputovala a na obchodování se nijak neprojevila. Ze sektorového pohledu se dařilo především finančním a technologickým titulům, na opačném pólu se stejně jako ve čtvrtek v USA umístil spotřebitelský sektor. Na pražský parket konečně po 4 dnech poklesu indexu PX dorazil lehký optimismus a index zakončil pátek na hodnotě 1 332,8 b. (+0,5 % d/d). Výše zmíněnou dominanci finančního sektoru během dnešního obchodování potvrdily i akcie Erste Group Bank (797 Kč, +1,4 % d/d), následované akciemi ČEZ (955 Kč, +0,8 %). Akcie ČEZ si dnes prošly volatilním obchodováním, když je kupci nejprve posunuli z 950 Kč na 974,5 Kč. Nevyšší ceny od úterního rána nalákaly prodejce, kteří cenu opět stlačili k 955 Kč. Zobchodovaný objem byl v rámci týdne nadstandardní, nicméně v porovnání s dlouhodobým denním průměrem stále slabý (380 mil. Kč).


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.