5 finalistů 5 měst 5 míst - zahájení doprovodného programu Ceny Jindřicha Chalupeckého

1-minutové čtení

J&T Banka je letos již podruhé generálním partnerem Ceny Jindřicha Chalupeckého, která napomáhá objevit a zviditelnit kvalitní mladé umělce. Byla založena v roce 1990 z iniciativy Václava Havla, básníka a výtvarníka Jiřího Koláře a malíře Theodora Pištěka.

V rámci jejího doprovodného programu se dne 30. května na Alšově nábřeží u Galerie Rudlofinum představí první finalista, Richard Nikl.

Celodenní program je rozdělený do tří částí. V dopoledním čase určeným především studentům místních škol a sociálně odloučeným skupinám, odpoledne je připravený interaktivní program pro všechny věkové skupiny a večer následuje debata s místními umělci, ale také třeba DJ set.

Kromě Prahy, Brna a Ostravy se letos doprovodný program uskuteční v Plzni, Českých Budějovicích a jako určitý bonus i v rámci MFF v Karlových Varech.

Pro jednotlivé prezentace vznikl modul, na jehož výsledné podobě se bude podílet vždy jeden z pěti finalistů. Autory modulu, tentokrát nazvaného „Stavebnice“, jsou studenti pražské VŠUP.