Výsledková sezóna snad udrží vyrovnané obchodování

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce




Druhý srpnový týden by se měl nést ve znamení relativní absence významnějších impulzů. Nečekají nás žádná zasedání centrálních bank ani jiné významnější události. Investoři budou sledovat výsledkovou sezónu, která by měla dobíhat již v relativně klidném tempu.


„Celkově jsme na tento týden neutrální s tím, že by výsledková sezóna mohla udržet vyrovnané obchodování,“ říká Milan Vaníček, ředitel odboru analýz finančního trhu.

Výsledková sezóna pokračuje 

Z domácích zpráv své výsledky za druhý kvartál zveřejní v úterý ČEZ. Očekáván je 51% meziroční růst EBITDA na 17,7 mld. Kč. „Očekávaný růst je dán výrazným posunem v cenách elektrické energie. Výsledky by měly být podporou pro cenu akcie, ale jakýkoliv komentář o sektorové dani bude působit přinejmenším na zvýšenou volatilitu,“ uvádí Milan Vaníček.

Ve středu ještě zveřejní svá čísla CTP, kde bude zajímavé sledovat, jak si vede logistika v Evropě. Management může naznačit, jak se vyvíjí celý sektor, a potažmo to může dodat střípky, jak si vede celá ekonomika.

Makroekonomický výhled 

Z makroekonomických zpráv se analytici zaměří v USA na středeční spotřebitelskou inflaci CPI za červenec (oček. 8,7 po 9,1 % r/r) a páteční spotřebitelský index sentimentu od univerzity v Michiganu na srpen (oček. 52 po 51,5 bodu m/m).

V Číně se soustředí na ještě víkendovou obchodní bilanci, kde by mělo dojít k růstu dynamiky jak exportu, tak importu a středeční spotřebitelskou inflaci CPI za červenec (oček. 2,9 po 2,5 % r/r). V Německu se zaměří na středeční spotřebitelskou inflaci CPI za červenec (oček. beze změny 8,5 % r/r).


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.