J&T Banka nabízí dluhopisy realitního holdingu CEETA

2-minutové čtení

J&T Banka, v roli manažera emise, od 20. června nabídne dluhopisy realitního holdingu CEETA, který vlastní a pronajímá portfolio prvotřídních kancelářských budov ve Slovenské a České republice. Cenné papíry v nominální hodnotě tisíc eur se splatností v roce 2016 ponesou roční úrokový výnos ve výši 6,5 %. Kupon bude vyplácen pololetně, vždy v červnu a v prosinci. Emise dluhopisů je na základě schváleného prospektu nabízena veřejně a očekává se její obchodování na bratislavské burze cenných papírů.

„Emise nám umožní optimalizovat kapitálovou strukturu a zároveň nabídnout investorům podíl na našem úspěšném podnikání,“ uvádí Roman Korbačka, předseda představenstva CEETA, a dodává: „Portfolio stabilních nájemců a předpokládané navýšení tržeb z pronájmu nám dává dostatečnou jistotu pro navýšení podílu dluhového financování.“ V roce 2012 činily příjmy z pronájmů nemovitostí CEETA 14,7 milionu EUR.

„V prostředí nízkých úrokových sazeb vítáme dluhopisy CEETA jako zajímavé rozšíření naší nabídky. Naši klienti se budou moci spolu s námi podílet na výnosech z realit,“ říká Andrej Zaťko, ředitel slovenské pobočky J&T Banky. J&T Banka je dlouhodobým finančním parterem holdingu CEETA a vlastní v něm i minoritní podíl.
Aranžérem emise dluhopisů je J&T IB and Capital Markets, manažerem, administrátorem a kotačním agentem je J&T Banka. Právní poradenství poskytla společnost Allen & Overy. Dluhopisy CEETA jsou k dispozici prostřednictvím privátních bankéřů a poboček J&T Banky.

O CEETA:
CEETA, a.s. je holdingová společnost se sídlem v Bratislavě zaměřená na konzervativní investování do exkluzivních kancelářských budov v Čechách a na Slovensku. V současné chvíli ve svém vlastnickém portfoliu společnost spravuje a dlouhodobě pronajímá více jak 92.000 m2 nájemních ploch v Praze a Bratislavě. CEETA, a.s., stejně tak jako její dceřiné společnosti, se nezabývají developerskou činností. Více informací na: www.ceeta.eu