Páteční obchodování v poklidném duchu

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



První obchodní pátek v dubmu probíhal na světových akciových trzích v poklidném duchu, když evropské akciové indexy kolísaly v těsné blízkosti nuly. Mezi sektory se v Evropě dařilo především společnostem z technologického a zdravotnického sektoru. Slabší den si naopak vybral nemovitostní či energetický sektor. Také index PX se v průběhu dne vyhnul výraznějším pohybům a páteční obchodování uzavřel silnější o 0,34 % na hodnotě 1 091,83 bodů. Nejvíce rostoucím titulem pražského parketu se staly akcie pojišťovny VIG (595 Kč, +1,88 %), byť se zobchodovaným objemem pouhých 2 mil. Kč. Ve spanilé jízdě z předchozích dnů pokračovaly akcie ČEZu (571,5 Kč, +1,15 %), čímž vylepšily své roční maximum, a blíží se 5letým rekordním hodnotám (590 Kč). Burzovní peloton uzavíraly akcie Moneta Money Bank (77,65 Kč, -0,7 %) a O2 ČR (260 Kč, -0,38 %). Zobchodovaný objem lehce zaostal za dlouhodobým denním průměrem.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.