Pražská burza se připojila k červené Evropě

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Páteční obchodování navázalo na předchozí dny, kdy dominoval negativní tržní sentiment, a dále prohlubovalo týdenní ztráty. Většina hlavních evropských indexů v průběhu dne oslabovala o více než 1 % a zámořské akciové indexy po otevření trhu také neomylně zamířily do červených čísel. Ze sektorového pohledu si drobné zisky hájily pouze utility, drobné ztráty si držely také telekomunikace. V nemilosti investorů se naopak ocitly realitní a spotřebitelské tituly. Pražská burza nebyla výjimkou, ale v porovnání se západoevropskými protějšky byl pokles o 0,83 % na 1 350,47 b. ještě milosrdný. Drobné zisky se podařilo udržet pouze akciím Colt CZ Group (567 Kč, +1,25 %) a Philip Morris ČR (17 500 Kč, +0,92 %), byť za nízké likvidity. Propadlíky dne byly akcie Kofolay(260 Kč, -2,62 %) a Erste Group Bank (792 Kč, -2,1 %). Zobchodovaný objem zaostal za dlouhodobým průměrem, když dosáhl přibližně jeho poloviny.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.