Pátek nabitý událostmi index PX ustál s +0,1 % d/d

2-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Poslední den týdne byl událostmi doslova nabitý. Po drtivém volebním úspěchu Borise Johnsona v britských parlamentních volbách se pozornost přesunula k reakci čínské strany na včerejší Trumpův tweet o zásadním pokroku v rokování o obchodní dohodě. Na tiskové konferenci odložené až po otevření amerických trhů čínští zástupci potvrdili uzavření tzv. první fáze dohody a uklidnili tak volatilní trhy. Na českém trhu došlo ve čtvrtek večer k oznámení podpisu kupní smlouvy mezi Monetou a Wüstenrotem, za nějž Moneta zaplatí 180,4 mil. EUR. Akcie Monety se dočkaly pozitivní reakce a krátce po začátku obchodování dokonce překročily 85 Kč. Poté se cena ustálila u 84,5 Kč, aby zakončila obchodování na 84,55 Kč (+1,0 % d/d). Přestože se Moneta opět stala nejobchodovanějším titulem, o primát nejúspěšnější akcie pátečního obchodování se podělily 2 akcie ze segmentu Free Market. Akcie společnosti Avast dnes i díky pozitivnímu povolebnímu sentimentu na primárním britském trhu dosáhly historického maxima na korunové emisi (136 Kč) a zisky si uhájily až do konce obchodování (133 Kč, +1,5 %). Ze stejného důvodu se dnes dařilo i akciím Stock Spirits, které dnes posílily na 62,6 Kč (+2,1 %). Propadlíkem dnešního obchodování se při nadprůměrném objemu staly akcie Erste Group (833,8 Kč, -1,1 %). Index PX během dnešního obchodování přidal 0,1 % a zavřel na hodnotě 1 093,4 bodů.  


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.